Hogyan csatlakozz Te is a Slow Fashion mozgalomhoz?

 

 

A Slow Fashion nem csak divatirányzat, hanem életszemlélet is!

 

Egyszerű hétköznapi döntésekben is megnyilvánulhat elkötelezettséged a környezetvédelem és a tudatos vásárlás mellett. Ráadásul nem biztos, hogy ezért minden esetben vásárolnod kéne…

 

Akkor mégis mit kell ehhez tenned? 

 

  • Hívd fel a fenntarthatóságra érzékeny barátaid figyelmét arra, hogy a Slow Fashion több mint, egy aktuális divatirányzat!  Hiszen olyan fontos célok mellett áll ki, mint az ruhagyártás ökológiai lábnyomának csökkentése, az etikus gyártás, továbbá a gyakorlatban a minőségi természetes alapanyagokból készülő ruhák viselésére helyezi a hangsúlyt és a figyelmet.
  • A környezetet kímélve inkább becsüld meg jobban a ruháidat és ne feledkezz meg a megfelelő kezelésükről sem.  Az impulzusvásárlás helyett inkább kíméld a környezetet és a végzetes kidobás előtt hasznosítsd valahogyan újra vagy lehetőségeidhez mérten javítsd meg. 
  • Oszd meg barátaiddal a közösségi ruhacsere örömeit egy nagyon szórakoztató csajos program keretében, vagy menj el turkálni.
  • Mindig figyelj oda a ruhád mosási és kezelési követelményeire! Ha teheted,  mérsékelt szárító programot használva mosd a ruháid kímélő programon és alacsony hőfokon.
  • Az impulzus vásárlásra buzdító és a "greenwashing" technikát alkalmazó márkáktól való tudatos távolmaradás is  ugyanúgy fontos lépés a fenntartható divat felé vezető úton. 
  • Támogasd inkább a hazai divatipart, és válassz tudatosan fenntartható helyi márkákat.
  • Ne feledd az elköteleződés mindig egy kis lépéssel kezdődik, ami már szintén hozzájárul egy szebb jövőhöz. Tartsunk össze és tegyünk közösen a környezetünkért!

 

Oszd meg a posztot és jelöld be azokat a kedves barátaidat, akiket szintúgy érdekelhet a slow fashion. Hiszen a közös beszélgetés és tapasztalat megosztás egy fontos témáról egy gőzölgő kávé mellett mindig inspiráló lehet!

 

Photo credit: Unsplash (Photographer: Boys in Bristol Photography)